top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıalüminium park

Turizme Bakış

Türkiye dört tarafı da güzellikle çevrili bir ülkedir. Bölgenin diğer kültürleriyle tanışabilir ve ülkenin zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Plajları dünyanın en temiz plajları arasındadır. Yerli ve yabancı turistler arasında büyük ilgi görüyor.

Binmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız, listeye girebilecek en az 5 kişinin Türkiye'deki yerleri görmesi gerekir. Yeni yerler keşfetmenin mutluluğunu bilen insanlar, sürekli olarak gezilecek yerler ararlar. Türkiye bu anlamda bir cennet ülkesidir. Keşfedilecek çok sayıda turistik yer var. Seyahat programınız boyunca size rehberlik edecek makalemize göz atmanızı öneririz. Türk gelininiz için 5 güzel yeri birlikte keşfedin.

İstanbul Adaları

Dünyaca ünlü bir şehir olan İstanbul, her mevsim turistleri ağırlamaktadır. Ekonominin merkezi olmasının yanı sıra turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Muhteşem Boğaz manzarasını gören ancak etkilenmeyen çok az insan var. İstanbul'a seyahat edenlerin adaları ziyaret etmeleri tavsiye edilir. Adalardan bahsettiğimde Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedefadası, Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası aklıma geliyor.

Yukarıda belirtilen adaların her biri Adalari ilçesinde bulunmaktadır. Ziyaret etmek isteyenler bu ziyareti feribotla yapabilirler. Adaların muhteşem manzarası ve huzurlu atmosferi de sizi etkileyecek. Ayrıca Büyükada ziyaretiniz sırasında konaklayabileceğiniz butik oteller de bulabilirsiniz. Adada bisiklete binebilir ve harika doğayı keşfedebilirsiniz. Yorgunsanız sahil restoranlarında balık ekmeği molası verebilirsiniz. Adanın muhteşem doğası, fotoğraflarınız için nadir bir fon sağlar.

Bursa Uludağ

Kış turizminin merkezi haline gelen Uludağ, Bursa İli sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine çok yakın olması nedeniyle ulaşım kolaydır. Kayak yapmayı veya öğrenmeyi sevenler gezi rotasına Uludağ'ı ekleyebilir.

Aileniz veya arkadaşlarınızla kalabileceğiniz otel tesisleri vardır. Kayakçıların muhteşem dağ manzarası karşısında sıcak kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Lift sayesinde karı daha iyi görebilirsiniz.

Özellikle İstanbul'a yakınlığı ve uzun karlı kış nedeniyle Türkiye en çok ziyaret edilen ve en büyük kayak merkezi haline geldi. Bu, kış tatiliniz için düşünebileceğiniz bir seçenektir. Beyaz karlarla kaplı Uludağ'da unutulmaz bir kış tatili geçirebilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Çektiğiniz fotoğraflar kartpostal gibi görünecek. Turizm haberleri için tıklayabilirsiniz.

İzmir Efes

İzmir'in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Turistlerin ilgisini çeken bir yer. Efes geziniz sırasında tarihin izlerini görebilirsiniz. Özellikle tartıştığı efsaneler Efes'in popülaritesini artırdı. Efes bölgesindeki çeşitli yapıları gezme fırsatınız olacak.

Efes geziniz sırasında siz de İzmir'i keşfetme fırsatınız olacak. Deniz manzarası, sıcacık kültürü, balık türleri ve mezeleri ile görülmeye değer bir şehirdir. Üstelik Efes yolculuğu ile aynı güne sığabilir.

Artemis Kilisesi bu yapıların üzerinde yer almaktadır. Meryem Ana Evi de bölgede ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği bir yapıdır. Burada Celsus Kütüphanesi, Yedi Uyurlar ve İsa Bey Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi yerleri ziyaret etmek insanlara tamamen farklı bir bakış açısı sağlar. Yüzlerce yıl önce yaşamış insanların mirasını görmek için mutlaka Efes'i güzergahınıza eklemeniz gerekiyor. Turizm istatistikleri

Denizli Pamukkale

Pamukkale traverteni Türkiye'de görülmesi gereken yerlerden biridir. Beyaz travertenlerin arasından akan kaplıca sularını görenler tarafından uyandırılır. Pamukkale, Denizli ili içinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor ve ulaşımı son derece kolay.

Akan sulardan kalan karbonat mineralleri ile beyaza döndü. Farklı sıcaklıklara sahip sular akar. Pamukkale travertenlerine 17 ayrı kaynaktan su akmaktadır.

Fethiye Ölüdeniz

Fethiye Muğla ilimize bağlı bir tatil beldesidir. Harika denizi ile yaz turizmi için en önemli yerlerden biridir. Ölüdeniz Türkiye konumunda bulunuyor. Denizden çok sakin bir gölü andırıyor. Rüzgarlı veya fırtınalı günlerde bile çok az dalga vardır. Bu durgunluk ona Ölüdeniz adını verdi.

Burası yüzmek için çok uygun bir yer. Fethiye ve çevre ilçelerdeki otellerde konaklayabilir, her gün Ölüdeniz'i ziyaret edebilirsiniz. Burada yamaç paraşütü de yaşayabilirsiniz. Bir paraşütle havada süzülürken, Ölüdeniz'in eşsiz manzarası karşısında büyüleneceksiniz.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kadim Hukuk

Ceza Avukatı Ceza avukatı tanımlaması konusunda nette açıklanan “ağır ceza avukatı tanımı” şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi Türkiye’ de yasal anlamda avukatlık mesleğine yönelik bir br

Akıllı Sehpa

Akıllı Sehpa Alabileceğiniz Satış Noktaları Akıllı sehpa kullanımın artması ile satış noktaları da talep görmeye başladı. Kimi zaman bir internet sitesinden ya da kimi zaman ise mobilya mağazasından b

What is Aluminum Profile?

What is Aluminum Profile? Aluminum profiles are manufactured by taking advantage of the shaping feature of the aluminum mine, which is one of the most widely used mines in the world. At this stage, al

Yazı: Blog2_Post
bottom of page